0%
Still working...

Pohteen virkamiehet: Ei ole tietoa Pohjois-Pohjanmaan elvytysmääristä

Kysyin muutama viikko sitten aluevaltuuston kokouksessa aluevaltuustokyselyssäni, montako elotonta henkilöä ensihoito on viime aikoina Pohjois-Pohjanmaalla kohdannut. Vastaukset kyselyyni olivat mielestäni aika erikoiset: ”Tällä hetkellä OYS ensihoidossa ei ole sähköistä elvytysrekisteriä”, ”Tietoa ei saatavilla”, ”Aikaisempi rekisteri on tauotettu rekisteriin saatavien elottomuustapausten puutteellisuuden ja epätarkkuuden vuoksi vuoden 2022 puolivälissä.”

Palveluiden suunnittelun, tieteen ja arvioinnin näkökulmasta on tosi tärkeää, että meillä on käytössä tarkkaa tietoa elvytyksistä ja elvytysten tuloksista. Siksi onkin suorastaan pöyristyttävää, ettei Pohjois-Pohjanmaalla ole tällä hetkellä sähköistä elvytysrekisteriä.

Suomen hallituksella ja myös paikallisella tasolla on resursseja kaikenlaiseen epäolennaiseen. Hallituksen puolella on esimerkiksi panostettu tasa-arvoisiin liikennemerkkeihin, henkilötunnusuudistukseen ja laitettu veromiljardeja ulkomaille. Mielestäni olisi ollut tärkeämpää panostaa esimerkiksi elvytysrekisterin uudelleenkäyttöönottoon.

Leave A Comment

Recommended Posts