0%
Still working...

Ka­tu­jen­giy­ty­mi­nen on kit­ket­tä­vä nyt

Keskusrikospoliisi ilmoitti vastikään, että tunnistetut katujengiläiset ovat pääosin maahanmuuttajataustaisia. On erittäin tärkeää tiedostaa, että katujengiytymisessä on kyse Suomen maahanmuuttopolitiikan lieveilmiöstä. Nyt tämä ilmiö on rantautumassa myös Oulun seudulle.

On suorastaan pyöristyttävää, että monet poliittiset toimijat eivät halua ideologisista syistä tunnustaa tätä tosiasiaa. Maahanmuuton ongelmista ei ole myöskään toivottavaa puhua. Mutta miten ongelmia voidaan koskaan ratkaista, jos niistä puhuminen ei ole nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä sallittua?

Perussuomalaisten linja maahanmuuton suhteen on selkeä: rajat ovat rakkautta. Se ei tarkoita, ettei Suomeen saisi lainkaan muuttaa muualta. Henkilökohtaisesti kannatan Kanadan mallin mukaista maahanmuuttopolitiikkaa, jonka mukaan maahan pyrkivän on osoitettava ennen maahan saapumistaan sopiva koulutuksensa ja kykynsä elättää itsensä. Lähtökohtana on oltava, että Suomi päättää itse kuka Suomeen tulee – eivät Välimeren ihmissalakuljettajat.

Olen elänyt osan elämästäni muun muassa Berliinissä ja Pariisissa, ja siellä olen konkreettisesti nähnyt, mihin liian löyhä ja tunnepohjainen maahanmuuttopolitiikka johtaa.

Ennen kuin sulkee silmänsä maahanmuuton ongelmilta, kannattaa käydä tutustumassa Ruotsin, Saksan tai Ranskan lähiöihin. Sieltä löytyy kouluja, joissa ei ole yhtään eurooppalaista oppilasta. Siellä vallitsee usein rikollisuus ja turvattomuus. Tätä en halua Suomeen.

Suomella ei ole tulevaisuutta ilman perheiden ja lastensaannin tukemista. Syntyvyysvajetta ei saada korvattua kestävästi maahanmuutolla, vaan aito suunnanmuutos perheasioissa on tarpeen. Itse olen hyvin onnellinen siitä, että minulla on lapsi, ja tämä asia tuo elämääni myös merkitystä. Toivon, että jatkossa voimme keskustella myönteisemmästä näkökulmasta lastensaantiin ja perheisiin liittyvistä yhteiskunnallisista asioista.

https://www.kaleva.fi/katujengiytyminen-on-kitkettava-nyt/5408895

https://www.kaleva.fi/katujengiytyminen-on-kitkettava-nyt/5408895

Leave A Comment

Recommended Posts