Vaaliteemat


Juha Richter – vahvan, vapaan ja vastuullisen Suomen puolesta.

 

Lääkärinä pidän epäselvää tilannetta sote-uudistuksen suhteen huolestuttavana. Yksityissektorin ylikorostaminen ei voi mielestäni tuoda säästöjä, päinvastoin. Haluan varmistaa, että sote-uudistus toteutuu oululaisille mahdollisimman hyvin. Lähipalvelut ovat tärkeitä ja haluan, että ne säilyvät jatkossakin.

Oulun työttömyysprosentti on synkkä. Meidän on houkuteltava Ouluun lisää yrityksiä, jotta syntyisi enemmän työpaikkoja. Lisäksi meidän on luotava paremmat olosuhteen yrittämiselle.

- Teen kaikkeni sen eteen, että lähipalvelut säilyvät myös sote-uudistuksen jälkeen.

- Ouluun tarvitaan lisää yrityksiä ja kansainvälisiä yhteyksiä, jotta työpaikkoja syntyisi. Kansainvälisellä kokemuksellani toimin sen eteen.

- Hyvä koulutus on kaikenikäisten oululaisten tulevaisuuden kannalta tärkeää. Tulen panostamaan koulutukseen.

 

 Juha Richter – 511 – Oulu

 

EU:sta liittovaltio? Suomen on säilyttävä itsenäisenä. EU:n liittovaltiokehitystä en halua syventää.

Ympäristö: Meidän on vähennettävä hiilidioksidipäästöjä maailmanlaajuisesti. Pidän rikkidirektiiviä periaatteessa hyvänä, mutta hallituksen olisi pitänyt neuvotella ”parempi diili” Suomelle. Elämme kriisin aikaa ja kyseinen direktiivi vaikuttaa Suomen viennin heikkenemiseen. Ei hyvä!

Talouskriisistä ponnistamme yhteisesti sovittuja sääntöjä noudattamalla. Sääntöjä tulee myös valvoa. Haluan säilyttää jäsenvaltioiden kansallisen päätäntävallan budjetista ja verotuksesta. Velkojen yhteisvastuullisuus on estettävä.

Maatalous: Suosin lähiruokaa ja haluan säilyttää kotimaisen maatalouden.

Työttömyys: Olen huolissani korkeasta työttömyydestä ja erityisesti nuorten tilanteesta. Jos investoimme huikeita summia muiden EU-maiden velanmaksuun, meillä pitää olla myös varaa panostaa oman nuorison hyvinvointiin.

Maahanmuutto: Suomen on kannettava vastuuta maailman ongelmista. Kestävä kehitys saavutetaan vaikuttamalla paikan päällä kehittyvissä maissa eikä tukemalla massamuuttoa Eurooppaan.

Demografinen muutos: Suomessa ja Euroopassa syntyy liian vähän lapsia. Siksi meidän onkin tuettava perheitä tehokkaammin.

Nuorisotakuu: Päällisin puolin katsottuna takuu tuntuu oikealta, mutta luoko se yhtäkään uutta työpaikkaa Eurooppaan?

Talouskasvua saavutetaan tukemalla yrittäjyyttä, tutkimusta, koulutusta ja solmimalla mm. EU:n ja USA:n vapaakauppasopimus. Sopimus vaatii muokkaamista mm. maatalouden osalta.